حضور دو نفر از اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات منابع انسانی سلامت در لیست یک درصد پژوهشگران پراستناد جهان
از راههای رسیدن به مرجعیت علمی در سطح جهانی، انتشار در رسانهها و نمایه شدن در پایگاههای بینالمللی میباشد. جایگاه جهانی دانشگاه، تعداد استنادها و پژوهشگران پراستناد از مهمترین نمودهای مرجعیت علمی بهشمار میآیند.
پایگاه وب آو ساینس از مهمترین پایگاههای استنادی در سراسر دنیاست. موسسه کلاریویت آنالیتیکس، از طریق دریافت هزینه امکان دسترسی به این پایگاه را فراهم میکند و فهرست پژوهشگران پراستناد را در بازه زمانی ده ساله به کمک پایگاه شاخصهای اساسی علم (ESI) فراهم میکند. پژوهشگران در هر رشته بر اساس شمار استنادهای دریافتی از پایگاه وب آو ساینس، مرتبسازی و مطابق با حدود آستانه ESI در زمره یکدرصد پراستناد قرار میگیرند. بنابراین معیار ورود پژوهشگران در این فهرست، تعداد استنادهای صورت پذیرفته به تعداد مقالات آنان میباشد.
در سال 1402، 938 پژوهشگر با وابستگی سازمانی جمهوری اسلامی ایران در این زمره شناسایی شدهاند که نسبت به سال گذشته، 12درصد رشد داشته است. خوشبختانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیش از %48 از سهم پژوهشگران پراستناد ایرانی را به خود اختصاص داده است.
دانشگاه علوم پزشکی شیراز با 12 پژوهشگر، رتبه دهم در بین دانشگاههای علوم پزشکی کشور را در جدول پژوهشگران یک درصد استنادات داراست.
پنج حوزه موضوعی که بیشترین تعداد پژوهشگران ایرانی پر استناد یک درصد دنیا را دارد عبارتند از پزشکی بالینی (216 نفر)، چندرشتهای (212نفر) مهندسی (176 نفر)، داروشناسی و سمشناسی (76 نفر) و شیمی (73نفر).
بر اساس این گزارش دو نفر از اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات منابع انسانی سلامت در لیست یک درصد پژوهشگران پراستناد دنیا در سال 2023 قرار دارند. دکتر محسن بیاتی با 6734 استناد در حوزه علوم پزشکی، در رتبه 4 دانشگاه علوم پزشکی شیراز و 126 کشور و دکتر محمدامین بهرامی با 6337 استناد در حوزه علوم پزشکی، در رتبه 6 دانشگاه علوم پزشکی شیراز و 143 کشور قرار دارند.
جهت مشاهده متن کامل گزارش پژوهشگران ایرانی پراستناد یک درصد برتر دنیا در سال 2023 که توسط مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) در آبان ماه 1402 منتشر شده است، روی لینک زیر کلیک کنید.